Szerző: frutszpirit  2010.04.26. 11:43

Vasárnapi áldozat vagyok, éppen emiatt is mélységesen egyetértek azzal az uniós kezdeményezéssel, hogy vasárnap tartsanak zárva az üzletek. Legyen együtt a család, az emberek pihenjenek, szóval próbáljanak meg úgy tenni mintha nem rabszolgái lennének nagy multiknak, kis hazai gengsztereknek, hanem emberek, akik csak élni akarnak. Szóval a vasárnapi vásárlás. A múltkor az egyik Auchanban ténferegtem, és persze úgy tettem, mintha a pálinkás pult nem érdekelne. Jaj, dehogynem, azért csak útba ejtettem a pálinkás gondolákat. Na jó, túlzás a pálinkanév odaítélése ennek a vegyesvágottnak, mert például a barackok között ott volt a barna címkés borzadály, a körték között meg a zöld üveges Vilmos, szóval ahogy a klasszikus tévéfilm-sorozatban Bors Máté bajtársát játszó Madaras színművész úr megjegyezte midőn két apácát látott csókolózni (persze egyik a jó Máté gyerek volt): nagy még a fejekben a bizonytalanság.
Aztán egy árcédula felejtette velem a bolti eladók iránti szolidaritásomat, meg hogy mi a francot keres a pálinkák között a sok szeszes ital. Bizony kiverte a biztosítékot egy üveg alatt szerénykedő ár: 3.050 forint. Egy málnapálinkás, félliteres üvegen láttam meg. A Miskolci Likőrgyár terméke kerül ennyibe. De hogy a csudába lehet ez? Amikor a málna ára tavaly nem volt 500 forint alatt, amikor 100 kilogrammból jó ha van 3 liter, amikor a legolcsóbb málnapálinkák közé tartozó Békési Prémium málna (egyébként nem is akármilyen) ekkora kiszerelésben is több, mint 7 ezer forint. Nem egy liter, fél liter. A Bestillo, a Márton és Lányai, a Csalló, a Szicsek málnái pedig literenként 17-20 ezret kóstálnak. Félreértés ne legyen: pálinkáról beszélünk.
És mi a dologban a legszebb? A magyar pálinka őre, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke, a Miskolci Likőrgyár Zrt. vezérigazgató asszonya, Dr. Oroszné dr. Prekop Erzsébet. Jó mi? Háromezerért málna? Nos, ez a hölgy vigyáz a pálinka presztizsére. Elvben. Mit is képvisel akkor a PNT-ben? Azt azért elárulhatná, mi van abban az üvegben? Merthogy nem tiszta gyümölcspárlat az biztos, pálinka meg pláne nem. Ha meg nem az, akkor, hogy meri pálinka néven forgalomba hozni? Hol van a Pálinka Nemzeti Tanács? Hol vannak a fogyasztóvédők? Hol van a szakma? Csak úgy halkan: a Miskolci Likőrgyár Prekopp pálinka-sorozatában a málna ára fél literes kategóriában 2007-ban 6 ezer forint fölött volt. 2010 áprilisában a honlapjuk szerint, mintaboltjukban a 0.35 literes málnapárlat 6.500 forint.
Most meg itt ez a 3 ezer forintos történet. Persze az is lehet, hogy saját málnásuk van, amit nem kell kezelni sem, csak úgy terem, a málnaszemek meg maguktól bemennek a gyárba.Vagy az Auchan olcsóbban adja, mint veszi. De ha nem, akkor ezt a „málnapálinkát” kikérem magamnak. Félliterestől, háremezrestől. Igya meg a vezérigazgató asszony!

Címkék: málnapálinka likőrgyár pnt 3 ezer miskolci zrt

A bejegyzés trackback címe:

https://szalonspicc.blog.hu/api/trackback/id/tr791952352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása